Tofus lasagne recept

Hozzávalók:

50 dkg mirelit vegyeszöldség (amilyet szeretsz) 1 cs lasagne tészta 1 doboz füstölt tofu 1 fej hagyma 2-3 gerezd fokhagyma 1 doboz darabolt paradicsom 1 kis doboz sűrített paradicsom 2 dl tejszín sajt tetszés szerint (füstölt és sima) étkezési keményítő, ketchup zöldfűszerek (olasz tipus: oregano, kakukkfű, rozmaring, borsikafű), só bors,(babérlevél)

Elkészítés:

A lasagnehez elkészítem a mártást: A hagymát apróra vágom, kis olajon megdinsztelem,, az apró kis kockákra (3-4 mm) vágott tofut, a zúzott fokhagymát beleteszem, kicsit megpirítom, majd jöhet a konzervparadicsom és a sűrített paradicsom, fűszerezem ízlés szerint, belerakom a mirelit zöldséget és felöntöm annyi vízzel hogy kicsit hígabb levet kapjak, és megfőjjön a zöldség. Én szokam bele ketchupot is nyomni. Miután megfőtt a zöldség a tejszínt elkeverem az étkezési keményítővel és kicsit besűrítem a szószt. Olajozott tepsibe rakok egy adag szószt, rá az első réteg tésztát, aztán szósz, tészta... amíg el nem fogynak a hozzávalók. Szósszal fejezem be rá reszeltsajt vegyesen. Sütőbe be lefedve sütöm kb. 30-40 percig, aztán fedő nélkül amíg a sajt elkezd megpirulni.

Tanácsok:

Nagy előnye hogy nincs benne hús és gyakorlatilag nem lehet észrevenni. Ezt a receptet én kreáltam egy délután, nagyon hamar össze lehet dobni ha van a hűtőben minden.Természetesen friss zöldségek is használhatók. Jó a Knorr dobozos lasagne is, ilyenkor a porból készülő mártást fel szoktam javítani, és nem kell annyi paradicsom féle. Ha száraz tésztából készül lehet kicsit hígabb a szósz. A fokhagymát nem megégetni az olajon mert keserű lesz. Lehet a rétegek közé is sajtot tenni ha vki nagyon akarja. Néha szoktam babérlevelet is rakni a szószba.

Elkészítési idő: 60 perc