Èdes francia töktorta recept

Hozzávalók:
Tèsztàhoz
- 1 csèsze (2dl) olivaolaj
- 1 csèsze tisztìtott vìz (szürt, deszttilàlt)
- 4 csèsze teljeskiörlèsü liszt (tönkölyliszt)
- 1 tk èdes sütemèny füszer
Töltelèkhez
- 700 gr sütötök (Hokkaido)
- 1 csèsze teljeskiörlèsü liszt
- 1 tk örölt fahèly
- 1 tk örölt gyömbèr
- 250 gr növènyi tejszin
- 250 ml tisztìtott vìz
- 1 tk sztivia (150 gr nàdcukor)
- 1 tk olaj a sütöforma kenèsèhez
Elkészítés:
- A tèsztàt jòl összegyurjuk.
- 1 òràt pihentetjük.
- Idöközben a tököt elökèszìtjük, kockàkra vagy csìkokra vàgjuk.
- Kimèletesen meg pàroljuk, hülni hagyjuk.
- Közben a tejszìnt felverjük.
- A tök 2/3 rèszèt turmixoljuk.
- Az összes hozzàvalòkat összekeverjük, az 1/3 rèsz tököt is.
- A tèsztàt kinyùjtjuk, az olajozott formàba tesszük.
- A töltelèket elterìtjük.
- Elömelegìtett sütöben – kimèletesen megsütjük.
- A tortaformàban hülni hagyjuk.
- Ha kihült szeleteljük (kb. 12 szelet).
Elkészítési idő: 90 perc

Nincsenek megjegyzések: