Sárgaborsó főzelék recept

Hozzávalók:
1 adaghoz:
12.5 dkg feles sárgaborsó, 2 ek sovány tejföl, 1 kk teljes kiőrlésű búzaliszt, pici tej, egy gerezd fokhagyma, só, pirospaprika
Elkészítés:
A sárgaborsót hideg vízbe áztatjuk egy éjszakára, másnap leüntjük róla a vizet és friss, hideg vízben feltesszük főzni. Mikor puhára főtt, leszűrjük, robotgéppel turmixoljuk. A tejfölt a liszttel és egy pici tejjel kikeverjük, majd a tűre visszaállított borsóra öntjük, összekeverjük, összefőzzük kicsit. Egy gerezd fokhagymát összetörve hozzáadunk, sózzuk, kevés pirospaprikával színezzük.
Tanácsok:
Olivaolajban piritott hagymával, sült virslivel, vagy bármilyen sült hússal, esetleg savanyú káposztával és kenyérrel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: